Blekinge

bjuder på så många upplevelser. Till ytan är det litet och Räntemåla ligger mitt i, vilket gör det perfekt att kombinera ditt besök hos oss med fler härliga upplevelser.

För inspiration och massor av tips, surfa in på Visit Blekinges hemsida

 

Ronneby, ca 30 min bilresa.

Den moderna Kurorten Ronneby bjuder in dig till en av de vackraste Brunnsparker med massor av spännande historia. Utforska parken och besök Kallvattenkuren där du kan ta del av Gribshundens öde. Barnen kan leka arkeologer eller gå på skattjakt tillsammans med Naturum som också ligger i ett av de vackra kurortshusen i parken.

I Brunnsparken stoltserar även spahotellet Ronneby Brunn med härliga Brunnsbadet intill. 

Visit Ronneby guidar dig runt, besök hemsidan för fler tips i Ronneby med omnejd.

 

Karlshamn, ca 40 min bilresa.

Vi kan varmt rekommendera en safaritur i Eriksberg bland visenter, davidshjortar och mängder av vildsvin, dov- och kronhjortar. Naturen här är magnifik. Tips. köp med något gott från entrén och njut av havsutsikten vid rastplatsen utsikten.

Boka din safaritur här

I Karlshamn ligger också Kreativum med spännande upplevelser för hela familjen. Eller vad sägs om stora dinosaurier eller en resa till rymden. Se mer av Kreativum här

Här hos Visit Karlshamn hittar du allt samlat

 

Karlskrona, ca 50 min bilresa

Karlskrona är fantastiskt vackert, omgivet av vatten och skärgård på alla håll. Här infinner sig semesterkänslan snabbt. Passa på att ta en tur ut i skärgården eller besök häftiga Marinmuseum.

Barnens Gård är ett annat tips med mängder av roliga aktiviteter för barn i alla åldrar.

Besök hemsidan Visit Karlskrona för mer utflyktstips

 

Sölvesborg, ca 60 min bilresa

Stränder du inte trodde fanns i Sverige hittar du i Sölvesborg! Med vinden i håret kan njuta av dem på turridning med Fornhaga islandshästar. Eller varför inte ta en tur ut till vackra Hanö.

Mer härligheter i Sölvesborg hittar här

 

Olofström, ca 60 min bilresa

Sveriges sydligaste vildmark måste upplevas! Packa rycksäcken och bege dig till Blekinges populäraste Instagram-motiv i Blekinge; Frickabron! Den långa hängbron tar dig med gungande steg till Halens och Piebodas magnifika naturreservat.

Utforskar mer i Olofström gör du här